Folkhögskolor för asylrätt

Folkhögskolor för asylrätt.

Vår rektor på Ölands folkhögskola, Åke Holm, är ambassadör för Håll ihop Sverige som kräver permanenta uppehållstillstånd för alla Sveriges ensamkommande ungdomar, av alla nationaliteter, som varit här i mer än ett år.

Så här skriver Åke i sitt inlägg på Håll ihop Sverige:

Jag skäms över hur vi, Sverige, behandlar de ensamkommande barn som flytt från sina hemländer och kommit hit med hopp om att kunna överleva och leva sina liv här. Här, på Ölands folkhögskola, studerar ca 25 unga människor som kom till Sverige före den 24 november 2015. Då var de barn. Sen dess har de levt i ständig ovisshet om sin framtid. Fem år av ständig oro om hur livet ska bli, nästa dag, nästa vecka, nästa… Vill vi vara ett land som gör så här med människor? Nej, jag vill inte vara med på det varken som människa, medborgare eller rektor på en folkhögskola. “Det finns saker som man måste göra…” som Jonatan sa “…Annars är man ingen människa utan bara en liten lort.” Så låt oss göra något bra och sluta vara små lortar.